Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/316-8841

Szivárvány - Csináld magad!

Szivárvány - Csináld magad!

2021.07.22 17:41
Szivárvány - Csináld magad!

Rokonnak, barátnak, ismerősnek akár babaváró ajándékba is lehet adni úgy, hogy te már az elkészített szivárványt viszed és milyen jó is az, hogy azt mondhatod "Ezt én csináltam nektek" :)

Vagy ha tudod, hogy az ajándékozott szeret saját kezével készíteni dolgokat, akkor ezzel a csomaggal is meglepheted.

De nagyon jó anya és gyermek program is lehet, ha a gyerkőc kiválaszthatja a színeket és együtt elkészítitek. 

Választhatsz, hogy 20 mm-es kötélből 5 íves vagy 12 mm-esből 6 íves szivárványt szeretnél elkészíteni/ajándékozni.

A fonalakat hozzá te választhatod ki, ami lehet vékonyabb, közepesen vastag, vastag vagy szalag. Ezek között is van olyan ami "sima" és van olyan, ami csillámos :) Sőt "fluffy" is van (bocsánat az angol kifejezésért), ami olyan puha bolyhos. Bármelyiket is választod, biztos vagyok benne, hogy csodás szivárvány lesz :)

A csomagban lesz minden, ami az elkészítéséhez szükséges, neked csak a fonal típusát és színeit kell kiválasztanod, és mindenből annyit küldünk majd, hogy a szivárványodra elég legyen. A színeket pedig úgy variálod, ahogy szeretnéd, mivel az összes színből a leghosszabb ívre való fonalat tesszük a csomagodba :)

 

Díszítésként akár puha kis pompomot is vehetsz hozzá, amit rá tudsz varrni vagy ragasztani a tetejére. A pompomot ITT találod (3 féle színben)!

Mi csináltunk mindkét méretből egyet egyet mintának, és itt segítséget is nyújtunk képekkel és egy kis leírással, hogyan is készítettük el.

 

És akkor lássunk is neki:

A kötelek mindkét végétől mérj fel tetszőleges távolságot, ezt a maradék részt fogod majd a végén kirojtozni. (A nagy szivárványnál mi 5 cm-t, a kicsinél pedig 3 cm-t mértünk fel mindegyik végen.) Ezután köss csomót erre a megjelölt pontra a fonalból.

       

Kezd el szorosan feltekerni a fonalat úgy, hogy a fonal végét szorítsd le vele.

        

Szorosan teked a fonalat a kötélen egészen az előzőleg felmért jelölésig.

        

 

Vágd el a fonalat úgy, hogy minimum 10 cm maradjon a végénél. A petrol színű madaras kisollót ITT találod :)

        

A fonal végét fűzd a műanyag tűbe, és a feltekert fonal alatt visszabújtatva húzd ki. A felesleges fonalvéget egyelőre ne vágd le!

        


A szivárvány minden ívénél ismételd meg a fenti lépéseket. A különböző vastagságú fonalak miatt előfordulhat, hogy az ívek végét utólag igazítani kell. Ebben az esetben egy vonalzó mentén jelöld be, hogy hol kell levágni a végeket. Szükség esetén a feltekert fonalakat is igazítsd újra, hogy egy vonalba kerüljenek a végek.

        

 

A jelölések mentén egy erős olló segítségével vágd le a kötelek végét.

        

Majd a felesleges fonalvégeket is távolítsd el.

        


A szivárványíveket a csomagban található tű és cérna segítségével rögzítsd szorosan egymáshoz. Aki jobban szereti a ragasztópisztolyt, az azzal is egymáshoz rögzítheti az íveket.

        

Egy maradék fonaldarabból készíts akasztót a szivárvány hátuljára.

        

Ha mindennel elkészültél, távolítsd el a kötelek végén lévő ragasztószalagot és bontsd ki a szivárványívek végét. :)

Boldogság van! Kész is :)

A csomagokat ITT tudod megvásárolni.